Značenje Stickera "TESTED OK"

Postavio Goran Blagić 04/09/2020 0 Komentar(i)

Ovom prilikom želim da obavestim sve svoje cenjene saradnike, da u cilju unapređenja usluge uvodimo novinu koja se ogleda u testiranju elektronskih komponenti. 

 

Testiranje je fokusirano na Mosfet i Igbt tranzistore koji se najčešće upotrebljavaju u servisu inverterskih uređaja.

Razlozi uvođenja ove opcije su sledeći:

 

Mnogima kao i meni samom se mnogo puta desilo da ugradimo neke komponente koje ne zadovoljavaju potreban kvalitet. Sem što potrošimo novac, potrošili smo ono najvažnije, a to je vreme. Da ne pričam o konfuziji koja nastaje posle neuspelog servisiranja. A tek moral?

 

Od samog početka se borim svim silama da komponente budu besprekorno dobre i da moji klijenti nemaju taj problem. Pošto i sam u raznim prodavnicama komponenti kupujem ono što nemam na stanju, veoma sam iskusio značenje falš komponenti.

 

Dalje, iz istog proizilazi da se ionako mali profit bukvalno istopi ako samo jednom pregori set tranzistora, a da ne govorimo o težim situacijama.

 

Da bih sveo na minimum ovaj problem, odlučio sam se da što u ličnoj režiji, što  u saradnji sa mnogim svojim klijentima (možda je bolje reći kolegama, a sada već i mnogim od njih prijateljima) testiram tranzistore pod opterećenjem i označimo komponente koje su testirane sa stickerom TESTED OK.

 

Svaka serija koja bude uvežena od danas pa nadalje će se prvo testirati pa tek onda distribuirati.

 

Time ćemo svi imati mir u glavi koji će nam dijagnostiku pretvoriti u lakši deo posla.

 

Želim da naglasim da je ovo proces koji će dugo trajati i da nikako ne znači da komponente koje nemaju sticker TESTED OK nisu kvalitetne.

 

Ipak moramo od nečega krenuti.

 

Svim svojim kolegama želim dosta znanja, a bogami i sreće!!!!

Ostavi komentar